Vabilo na zaključni dogodek 2019 otroci

Capoeira Balanço da Meia Lua predstavlja:

Lep pozdrav starši in otroci!

Batizado oz capoeiristični krst je tradicionalni dogodek, ki ga organiziramo enkrat letno. Na dogodku učenci dobijo svoj prvi (ali nadeljevalni) pas, za trud in sodelovanje  skozi celotno šolsko leto. Poleg tega spoznajo in se učijo od gostujočih mednarodnih učiteljev, trenirajo z drugimi učenci iz ostalih skupin. V zaključnem delu priredimo rodo, kjer spoznajo tudi globji kulturni, glasbeni in ritualni vidik capoeire in prejmejo svoje nove pasove.

Urnik:

Petek:

18h odprta roda, Šuštarski most (petje in igranje capoeire)

Sobota:

9:45 prihod

10h trening

11:10- 13:00 h Batizado (zaželjeni starši, stari straši, prijatelji itd)


Lokacija:  OŠ Franca Rozmana Staneta, Prušnikova ulica 85, vhod iz zadnje strani pri telovadnici
Brezplačna parkirišča so v okolici šole.

Prispevek: 30 eur / za učence OŠ FRS 20 eur

Kar vključuje organizacijo, treninge s povabljenimi mednarodnimi učitelji ter ročno pobarvano majico skupine in capoeiristični pas. Plačilo dogodka prosim uredite pred začetkom.

Plemena & vodje:

Mestre Pontapé- Luandaé (BR/HU); Profa. Katjuša- Balanço da Meia Lua (SI), Profa Dafne (ANG); Profa Macaquinha- Amazonas (HR); Prof. Cavalo- Amazonas (HR); Prof. Tito- Beira do Rio (HR); Prof. Kiki (Stockholm), prof. Calado (SRB), instr. Bocao(Malezija), instr. Locoutor (SRB), instr. Frodo (HR)
Zaželjeno je, da imajo učenci abada (capoeiristične hlače- ki jih lahko dobite pri meni za 25e) ali kakršnekoli dolge bele hlače, majico dobijo na dogodku. Kdor se bo batizada udeležil prvič, si  izbere botra/botrico (starši, prijatelji, kdo iz capoeire), ta mu bo ob prejetju pasu, prinesel bel cvet. Kdor že ima pas, tudi že ima botra a tudi tokrat mu lahko boter izroči rožico 🙂

Udeležba je zelo zaželjena saj predstavlja zaključni del letošnjega popotovanja v capoeirističnem svetu.

Poleg naših aktivnosti bo v dvorani razstava/bazar poslikav otrok in pa ročno izdelani in unikatni produkti. Z nakupom lahko podprete lokalne umetnike/capoeiriste, ki so svoj čas, energijo in strast prelili v razstavljene produkte in tako svojim malčkom podarite nekaj posebnega in svojstvenega. Na voljo bodo tradicionalni inštrumenti (berimbau, pandeiro, reco-reco), poslikane majice in hlače, torbe za inštrumente, ilustrirane knjižice o capoeiri in še kaj 🙂

You may also like...

Popular Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *