KREATIVNA SKUPNOST

Kjer vsakdo najde svoj izraz. Nekatere privlači njena borbenost in premetenost. Drugi se navdušijo nad mehkobo in eksotičnostjo njenih akrobacij. Tretjim prebudi njihovo muzikalnost.  Bolj teoretične duše se poglobijo v njeno zgodovino in filozofijo.  Za nekatere je zabavna vadba za celo telo.  Vse pa poveže skupna energija, ki se pretaka v vseh njenih vidikih.

Gradimo skupnost, kjer lahko najdejo mesto osebe z invalidnostjo, majhni otroci in družine.  Mladostniki in študentje.  Uslužbenci vseh vrst. Kulturniki in umetniki. Športniki in vsi ostali željni novega znanja in izkušenj. Vsak s svojo zgodbo doprinaša k barvitosti izraza te kulturne veščine iz Brazilije.

Treningi capoeire

Capoeira za otroke od 3 let

Vtisi

“Včasih imaš občutek kot da igraš šah, nenehno opazovanje partnerja in predvidevanje… Kateri gib sledi sedaj in kako se bo odvila igra. Fora je v flow-u, gibanje v vseh smereh iskanju ravnotežja in premagovanju svojih meja.V spiralnem flow-u se pretaka energija, petja, igranja instrumentov in soustvarjanja. Krog druženja, kjer vsak s svojim edinstvenem karakterjem prispeva k pisanosti Rode.”

Vesna Cesar, mladinska delavka

“Prvo so me pritegnile akrobacije in mehkoba giba. Z leti se je v meni prebudila skrita muzikalnost in očaranost nad pretkanostjo te borilne veščine. Postala je del moje osebnosti in performativnega izraza. Danes jo vidim kot vezivno tkivo, ki povezuje posameznike v kreativno mrežo.”

Katjuša Kovačič, prof. capoeire, pedagoginja in uprizoritvena umetnica

“Iti na capoeiro je odklop – odklop od vsakdanjika. Je sprostitev in fizični napor.  So tiste ure v tednu, ko je fajn, ko se smejiš, ko se gibaš brez voza. Ko stojiš na glavi, ko petkrat rečeš, da ne gre, in

But, it isn’t simple for students to fulfill deadlines due to of their workload. Students of all grades need to deal with a lot of essay writing on a normal basis. As a consequence, such students start looking for the online essay writer There certainly are a variety of essential factors why you should only trust experienced academic writers to give you an adequate paper

ti šestič uspe,  ko poješ, čeprav ne znaš. Ko si to, kar si lahko.”

Mija Pungeršič, mladinska delavka

“Trening je priložnost za sprostitev, uživanje, druženje in spoznavanje novih ljudi.”

Sandi Lakner, svetovalec

“Polna je izzivov.  Konstantno se učim in preizkušam v potrpežljivosti, hitrem razmišljanju in reagiranju. Spopadam se ne samo s soigralci, temveč tudi sama s sabo. Kot plesalki mi je capoeira nadgradila gibalni repertoar in povečala ozaveščenost prostora. Zelo uživam v igranju z soigralci in igranju inštrumentov.

Manca Vukelič, študentka plesa

“Omogoča mi, da se premikam v smeri, za katere se mi niti sanjalo ni, da je mogoče. Najbolj pa me navdušuje dejstvo, da sem še čisto na začetku in se lahko veselim vseh novih možnosti, ki jih vsakič znova odkrivam. S capoeiro premikam tudi meje v svoji glavi. Brišejo se meje med ‘normalnim’ in ‘nenormalnim’ telesom.  Na koncu ugotoviš, da ima vsak svoje šibke točke. S capoeiro se naučiš, da poleg svojih močnih plati tudi svoje pomanjkljivosti uporabiš v svojo korist.”

Marja Koren, mladinska delavka

Sodelujemo z:

Zavod Bob

Osnova šola Franca Rozmana Staneta

Capoeira Amazonas