Nikola Orešković- prof. Cavalo

Nikola Orešković (HR) ima dolgoletne izkušnje kot trener. Preko različnih fizičnih aktivnostih sodeluje z umetniki iz različnih žanrov.

Štirinajst let se je aktivno ukvarjal s taekwondo-jem (stopnja mojstra 3.dan). Je soustanovitelj in član prvega hrvaškega Martial Arts Tricks demo team-a “X-OUT”. Poleg borilnih veščin in trickinga, se ukvarja z jogo, sodobnim plesom, handbalancing-om, cirkusom in gimnastiko. Ta znanja in izkušnje iz različnih veščin spaja v samosvoj sistem treninga v sklopu programa Fluid balance.


Od leta 2002 je aktiven v Capoeiri. Poučuje odrasle, otroke in osebe z invalidnostjo v hrvaškem društvu Amazonas in v slovenski skupini Balanço da Meia Lua.

Nikola Orešković se od leta 2009 aktivno ukvarja s kaskaderstvom. Je zunanji sodelavec na Kineziološki Fakulteti na oddelku za akrobatiko v Zagrebu. Član IMRC-a (Integrated movement research colective), UPUH-a (Udruge plesnih umjetnika Hrvatske) i HDFD-a (Hrvatskog društva filmskih djelatnika). Je tudi strasten popotnik in raziskovalec.

Skupino Balanço da Meia Lua razigrava skupaj s Katjušo Kovačič.

Nikola Orešković