Ta tečaj je primeren za:

  • predšolske otroke
  • šolarje
  • starše

Od septembra 2019- do junija 2020
Vpis možen čez celo leto

Vsak TOREK:

  • 17-17:50h; predšolski otroci (3,5-7 let) + starši
  • 17:45-18:40; šolarji (7-14 let) + starši
Dvorana Cepetka- JSKD, Cankarjeva 5, Ljubljana
______________________________________________________
➤Prispevek:
  • 30€ mesečno 1 otrok
  • 50€ mesečno 1 otrok + starš/otrok
  • 70€ 3 člani družine
  • 10€ posamezen obisk
  • 5€ prvi obisk
Prijave: katjusa.capoeira@gmail.com; +38631434241
______________________________________________________
➤ ZAKAJ JE CAPOEIRA DOBRA ZA OTROKE?
Otroci radi tečejo, oponašajo živali, se prevračajo in iz sebe spuščajo raznorazne zvoke 🙂 Capoeira jim omogoča vso to svobodo izražanja v skupnosti vrstnikov. Na tečaju preko igre raziskujemo marsikatere gibalne vzorce, ki jim jačajo telo, razvijajo motoriko in koordinacijo in jih predvsem gradijo v mladostnike, ki se v svojem telesu počutijo dobro. Uživajo v izvajanju akrobatskih elementov, neverbalni komunikaciji s soborci in ritmičnem poplesavanju.
Včasih utihnejo ob poslušanju zgodb o legendarnih capoeiristih, morju in amazonskih živalih. Prevzame jih zvok tradicionalnih tolkal, na katere včasih zaigramo tudi eksperimentalni jazz 🙂 V uho pa jim pride tudi portugalščina preko besedil in  melodij ljudskih pesmi. 
______________________________________________________
➤ ZAKAJ BI TRENIRALI ŠE STARŠI?
Capoeira je v veliki meri socialna veščina, kjer soustvarjajo različne generacije. Starše in otroke tako poveže na novi ravni, preko giba, glasbe in skupnih iger. Treningi bodo potekali istočasno a v svojem delu dvorane, vodil jih bo diplomirani kineziolog in terapevt, ter seveda capoeirist Andraž Purger.
Trening bo prilagojen posameznikom, s poudarkom na najboljši biomehanični način premikanja, ki spodbudi mobilnost sklepov, motoriko celega telesa. Glasbo (igranje inštrumentov in petje) se bomo učili skupaj z otroci. Zabavno bo!
______________________________________________________
➤ O UČITELJICI
Katjuša Kovačič (prof. Katjuša)
Vodim skupino Capoeira Balanço da Meia Lua v Ljubljani. Z gibalno pedagoških delom z otroci znotraj capoeire se ukvarjam od leta 2009. Z gibom in plesom se igram od svojega 5 leta in s svojim sedanjim delom sadim semena svobode telesnega izražanja in veselja premikanja v mlajše generacije.
Vodim vadbe za otroke, mladostnike, osebe z invalidnostmi in odrasle. Poleg tega sodelujem na raznih festivalih, delavnicah in dogodkih za otroke s temami capoeire, fluid balance-a, plesa, cirkusa, uličnega gledališča in performensa.